środa, 11 stycznia 2012

Perche' agli italiani piace parlare del cibo, czyli Sekrety włoskiej kuchni

Dzięki Eli, mojej uczennicy, poznałam książkę "Sekrety włoskiej kuchni" Eleny Kostioukovitch. Autorka, która od 20 lat mieszka we Włoszech i do tego tłumaczka na język rosyjski książek Umberto Eco, zabiera nas w podróż po regionalnej kuchni regionalnej, tradycjach, smakach. Nic innego jak cudowne stworzenie pomiędzy monografią naukową a walizką pełną włoskich smakołyków i ciekawostek, która tylko czeka, aby zabrać nas w podróż.
Przeczytajcie! Naprawdę warto!

1 komentarz:

  1. Cudowny zbiór przeróżnych informacji, zawsze i wszędzie przydatnych. Czytam od dawna, na raty i żal, że już kończę. To książka, do której się wraca przed każdym wyjazdem.

    OdpowiedzUsuń